Digitaal Servicepunt Holtenbroek voor al uw digitale vragen

Steeds meer zaken moet je online regelen. Niet iedereen is handig met de computer en formulieren zijn niet altijd gemakkelijk in te vullen. Steeds vaker moet je inloggen met je DigiD: de digitale handtekening. Hoe doe je dat? Met deze en andere digitale vragen kunt u aankloppen bij het spreekuur van het Digitaal Servicepunt Holtenbroek.

Hoe werkt het

U gaat zelf aan de slag met de computer onder begeleiding van een vrijwilliger. Bijvoorbeeld met:

  • Handig worden met de computer, smartphone, tablet of printer
  • Wegwijs worden op internet
  • Online solliciteren of een afspraak maken
  • Vergoedingen aanvragen
  • Digitale formulieren invullen

Kunt u wel goed met de computer overweg, maar vindt u het lastig om formulieren in te vullen? Of om de juiste aanvragen online of telefonisch te doen? Een medewerker Sociaal Raadslieden staat dan voor u klaar om direct te helpen.

U kunt gebruik maken van de computers met WiFi van het Digitaal Servicepunt, maar u mag ook uw eigen laptop, tablet of smartphone meenemen.

Het spreekuur is gratis en u hoeft geen afspraak te maken.

Wanneer

Iedere donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Waar

Het Digitale Servicepunt is in Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20 Zwolle op de begane grond.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het spreekuur? Kom gewoon langs op donderdagochtend of loop binnen bij Petra Staas of Cevriye Selvi van het Sociaal wijkteam Zwolle Noord. Dit is ook in wijkcentrum Holtenbroek.

Computerles

Soms is een bezoek aan het spreekuur niet voldoende of wilt u nog handiger worden met alle digitale middelen. Dan is computerles misschien iets voor u. In tien lessen, elke week op vrijdag van half 10 tot half 12, leert u digi-handig te worden. Na afloop van de lessen ontvangt u een certificaat.

Voor deze computerles moet u zich wel aanmelden bij Petra Staas via de mail p.staas@swt.zwolle.nl of bellen 06 5543 37 19. U kunt zich ook melden bij de balie in wijkcentrum Holtenbroek in de hal en vragen naar Petra Staas van het Sociaal wijkteam Zwolle.