FAQ [Corona] Voor kinderen en jongeren

Hieronder staan vragen en antwoorden. Die hebben te maken met de maatregelen door het coronavirus. We zorgen ervoor dat de informatie telkens zo actueel mogelijk is.

Nee, deze trainingen zijn stopgezet. Alle deelnemers zijn hierover gebeld. We nemen met u contact op zodra we weten wanneer de trainingen weer starten.

Speciaal voor jou is er BUZ_Insta. Een online platform met allerlei toffe dingen. Zoals Q&A’s met artiesten of sporters van PEC Zwolle, work outs, een psycholoog of wijkagent die je vragen kunt stellen. Gewoon vanuit je eigen huis.

Ja, dat kan. Neem dan contact op met Match Zwolle, van Humanitas. Zij regelen voor jou huiswerkbegeleiding op afstand. Vanaf 12 jaar.   

Je kunt ze bijvoorbeeld een brief schrijven. Bestel het Penpakket van Stichting Kletsmajoor. Je krijgt dan enveloppen, schrijfpapier, stickers en postzegels. Helemaal gratis! 

De Kindertelefoon is er voor jongeren van 8 tot en met 18 jaar. Met de Kindertelefoon kun je over alles praten. Want praten lucht altijd op.
Je kunt de Kindertelefoon bellen: 0800 – 0432. Chatten kan ook. Het is gratis en anoniem. Er is ook een forum waar je met leeftijdsgenoten kunt praten.

Bel WhatZup!: 06 – 513 24 374. Dit is een kletslijn voor jongeren in West. Je krijgt dan een jongerenwerker van LevelZ aan de telefoon die naar jouw verhaal luistert.

Op JouwGGD kun je chatten met jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. Elke werkdag van 14.00 – 22.00 uur. In het weekend van 18.00 – 20.00 uur. Anoniem. Je kunt ook je vraag per mail stellen.