FAQ [Corona] Voor ouders

Hieronder staan vragen en antwoorden. Die hebben te maken met de maatregelen door het coronavirus. We zorgen ervoor dat de informatie telkens zo actueel mogelijk is.

Langzaam neemt de werkdruk bij de huisartsen af. Zij kunnen u in contact brengen met de jeugd- en gezinswerkers. Als dat nodig is, kan de jeugd- en gezinswerker met u afspreken bij de huisarts. U kunt ook bellen naar (038) 498 9980.

De algemene regels gelden ook voor de opvang van kinderen: handen wassen, ouders en leerkrachten houden onderling 1,5 meter afstand, en als u, één van uw gezinsleden klachten heeft, dan blijft uw kind thuis. Daarnaast het de rijksoverheid ook aanvullende regels voor quarantaine en neusverkoudheid bij kinderen. Kijk voor het complete overzicht op de website van de rijksoverheid (deze link invoegen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/kinderopvangorganisaties-en-gastouders) , of vraag uw kinderopvang naar de regels.

Kijk op www.villapinedo.nl. Je vindt hier een ouderforum met ervaringsdeskundigen. Tot 6 april kun je er gratis een oudertraining volgen. En je vindt er advies om conflicten te voorkomen.

Elke avond tussen 19.00 – 22.00 uur zitten er hulpverleners voor jou klaar. Daarmee kun je chatten.
Ze zijn er om zonder oordeel naar jou te luisteren en met je mee te denken. Kijk op www.achterhetbehangplakken.nl.
Daar vind je ook allerlei tips.