woning iconHuiselijk geweld

Let op: Ben je nu in gevaar of voel je je thuis onveilig? Bel dan meteen 112 en verlaat zo nodig je huis. Kijk of je bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij jou in de buurt.

Thuis hoort een veilige plek te zijn. Voor iedereen. Helaas is dit niet altijd het geval. Soms is er namelijk sprake van huiselijk geweld. Dan gebruikt een partner of ander gezinslid geweld. Geweld komt voor in vele vormen: lichamelijk, seksueel of emotioneel. Ook wordt geweld op verschillende gezinsleden gericht: kindermishandeling, partnermishandeling of ouderenmishandeling. 

In welke vorm of mate het geweld ook voorkomt – geweld gebruiken mag niet. Wij staan dan ook voor je klaar om je te helpen.

Zelf te maken met geweld

Huiselijk geweld kan iedereen overkomen. Veel mensen schamen zich en trekken niet aan de bel. Maar erover praten helpt. Het is een eerste stap in de richting van een oplossing. Heb je zelf te maken met huiselijk geweld? Huiselijk geweld stopt helaas zelden vanzelf. Daarom is het Sociaal wijkteam Zwolle er voor je. We bieden een luisterend oor. Als je wilt, ondersteunen en helpen we je ook bij stoppen van het geweld. We blijven betrokken. 

Hulpverlening voor pleger

Heb jij jezelf niet altijd onder controle thuis, en ben jij de geweldpleger thuis? Ook dan staat het Sociaal wijkteam voor je klaar. Samen gaan we met het achterliggende probleem aan de slag. Vaak komt bij geweld plegen bijvoorbeeld veel machteloosheid kijken. Wij helpen je om uit de geweldsspiraal te komen. Zodat het huiselijk geweld zo snel mogelijk stopt. Huiselijk geweld is namelijk niet acceptabel. Samen zorgen we ervoor dat jij en je gezin op een veilige en prettige manier weer verder kunnen. 

Iemand in jouw omgeving te maken met geweld

Vermoed je dat iemand in jouw omgeving slachtoffer is van huiselijk geweld? Maak hier dan een melding van! Dit is ontzettend belangrijk. Soms durven mensen dit namelijk niet zelf te doen. Dan kan jouw melding juist het duwtje in de rug zijn dat ze nodig hebben.

Wanneer je vermoed dat er sprake is van kindermishandeling, is het extra belangrijk om direct een melding te doen. Elk kind verdient namelijk om in een veilige omgeving op te groeien.

Je doet een melding bij Veilig Thuis. Bel 0800-2000 (gratis) of kijk op www.veiligthuis.nl.

Extra spanningen thuis? Trek tijdig aan de bel

Soms lopen spanningen thuis op. Tussen partners, maar ook tussen kind en ouder. Of tussen de kinderen. Soms kunnen de spanningen teveel worden. Wij begrijpen dat je dan even niet meer weet waar je het zoeken moet. Bijvoorbeeld omdat jullie steeds vaker ruzie thuis hebben, je de rust niet meer kan bewaren, of omdat je bang bent voor een uitspatting.

In welke situatie dan ook – laat het ons weten. Juist nu, nog voordat de boel escaleert. Wij helpen je graag bij het terugvinden van de rust thuis. Bijvoorbeeld door met het gezin in gesprek te gaan of begeleiding aan te bieden. 

Sociaal wijkteam en huiselijk geweld

Het Sociaal wijkteam werkt volgens de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling. Wij werken daarnaast ook nauw samen met Veilig Thuis.