Geen eigen bijdrage Wmo in april en mei 2020 door corona

Heeft u Wmo-ondersteuning, zoals hulp bij het huishouden? Dan betaalt u voor de ondersteuning in april en mei 2020 geen eigen bijdrage.

Door het coronavirus is het niet altijd mogelijk om de Wmo-ondersteuning te ontvangen. Daarom heeft de minister besloten om in april en mei 2020 geen eigen bijdrage voor de Wmo te innen. Uw eigen bijdrage is dit jaar dus maximaal 10 maanden x € 19 = € 190.

Beschermd wonen en opvang

Dit geldt niet als u in een instelling woont voor beschermd wonen. Hier loopt de Wmo-ondersteuning namelijk wel door.

Facturen eerste kwartaal 2020 komen later

Heeft u nog geen factuur ontvangen voor uw eigen bijdrage Wmo in 2020? Dat kan kloppen. Dit komt door een technisch probleem. Het CAK doet er alles aan om de facturen alsnog zo snel mogelijk te versturen.

Heeft u in januari, februari of maart Wmo-ondersteuning gehad? Houd er dan rekening mee dat u per maand nog € 19 aan eigen bijdrage moet betalen. Reserveer dit geld alvast. Meer informatie over de eigen bijdrage staat op de website van het CAK.

Betalingsregeling

U kunt altijd een betalingsregeling met het CAK afspreken. U kunt hiervan gebruikmaken zodra u uw facturen ontvangt. Meer informatie komt op de facturen te staan.   

Meer informatie

Meer informatie over de eigen bijdrage vindt u op de website van het CAK.