Hulp bij het kiezen van een zorgverzekering die bij u past

Gemeente Zwolle wil dat iedereen goed verzekerd is en niet te veel betaalt voor de zorgverzekering. Inwoners met een laag inkomen (tot 130% van het sociaal minimum) of een chronische ziekte kunnen hulp krijgen bij het kiezen van de zorgverzekering voor 2023. Gemeente Zwolle biedt samen met Op Orde en Travers hulp aan tijdens de laatste zes weken van dit jaar.

Hieronder leest u welke hulp er is.

Online verzekeringen vergelijken

Op de website van Poliswijzer kunt u aangeven welke zorg nodig is. U krijgt dan direct advies over een passende zorgverzekering. Vanaf 17 november staan op deze website de zorgpremies en vergoedingen voor 2023. Vanaf dat moment kunt u daar meteen een zorgverzekering afsluiten.

Voor advies bellen met Poliswijzer

Wilt u eerst persoonlijk advies? Dan kunt u bellen met Poliswijzer. De adviseurs zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.30 via (050) 211 14 51.

Op afspraak naar het spreekuur

U kunt ook een afspraak maken voor een van de spreekuren. Wij helpen u dan ter plekke bij het kiezen van een passende zorgverzekering. U kunt terecht op drie locaties: het Stadskantoor, het Cultuurhuis in Stadshagen en het wijkcentrum in Holtenbroek. De spreekuren worden gehouden tussen 21 november 2022 en 1 januari 2023.

Wilt u zich aanmelden? U kunt een afspraak maken op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 door te bellen naar Op Orde Zwolle: (038) - 456 97 50. Dit kan tot 28 november 2022.

Lukt het niet om naar een spreekuur te komen? Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Overstappen kan alleen als de premie is betaald

Heeft u een achterstand in het betalen van uw premie? Dan kunt u niet overstappen naar een andere verzekering. Heeft u alleen een achterstand in het betalen van uw eigen risico? Dan kunt u wel overstappen.

Meer informatie

Meer informatie over de zorgverzekering vindt u op www.zwolle.nl/zorgverzekering.

Foto van geldbiljetten en strips medicijnen