Ondersteuning bij een bijstandsuitkering

Ondersteuning door Tiem

Ontvangt u van de gemeente Zwolle een bijstandsuitkering? En heeft u ondersteuning nodig bij het zoeken naar werk en/of een opleiding? Dan kunt u hiervoor terecht bij Tiem.
 

De Startbaan

Zonder te solliciteren betaald aan de slag, dat kan met de Startbaan!

Zit jij 2 jaar of langer in de bijstand en wil je graag aan het werk, dan kun je direct aan de slag met de Startbaan. Eerst start je met een oriëntatieperiode van een maand om te kijken of het werk bij je past. Daarna wordt het omgezet in een arbeidsovereenkomst van 28 uur per week, voor 1 jaar. Je krijgt ook een coach. Deze helpt jou met de vragen die je hebt, kijkt met jou mee naar wat je gaat verdienen, maar is er ook voor jou tijdens het werk.

Op www.werkenzondersolliciteren.nl vind je meer informatie en staan ook de Startbanen. Via deze site kun je je aanmelden voor een leuke Startbaan.

Je mag ook bellen met Einte of Louise of Karel van Tiem https://www.tiem.nl/ , 038 – 455 41 41.

Startbaan is een initiatief van Tiem, de Middencirkel en gemeente Zwolle.

Mensen die al langer in de bijstand zitten, worden bij een sollicitatie vaak niet uitgenodigd voor een gesprek, hoewel ze ook talenten en capaciteiten hebben. De Startbaan werkt andersom: eerst de baan, en dan samen kijken of er begeleiding nodig is.

Tiem en de Middencirkel hebben het netwerk van werkgevers aangesproken en dankzij hun enthousiasme zijn er nu dertig banen beschikbaar.
 

Ondersteuning door het Sociaal wijkteam

Soms lukt het nog niet om betaald werk te gaan doen. Bijvoorbeeld door schulden, angsten of problemen met opvoeden. Als u hierbij ondersteuning nodig heeft, kunt u terecht bij het Sociaal wijkteam.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen meedoet en óók de kans krijgt om mee te doen. Actief meedoen door werk, vrijwilligerswerk of leuke activiteiten werkt bij veel mensen positief. Je ontmoet mensen, het geeft je zelfvertrouwen en plezier.

Bij het Sociaal wijkteam gaan we graag met u in gesprek om samen te kijken wat voor u mogelijk is. We bespreken wat nodig is en wat daarvoor geregeld moet worden. Het kan zijn dat u een eerste stap wilt zetten om weer iets te ondernemen. Of misschien doet u vrijwilligerswerk en wilt u graag betaald werk. Samen gaan we kijken hoe u kunt meedoen en wat het beste bij u past.