Relaties, ruzie en scheiden

Iedereen heeft weleens ruzie. Met je partner, kind of vriend. Dat is niet erg. En het komt in elk gezin voor. Het gaat erom dat je het uitpraat. En elkaar weer weet te vinden. Soms is dat lastiger dan anders. Dan heb je bijvoorbeeld steeds vaker ruzie. Of worden de ruzies erger. Of hebben jullie het idee dat jullie uit elkaar zijn gegroeid. Komen jullie er samen niet meer uit? Kom dan naar het Sociaal wijkteam.

Wij adviseren en helpen je. Dit doen we door met jou alleen te praten. Maar ook met je partner of gezin. Samen kijken we hoe jullie dit kunnen oplossen. Wij kijken naar jullie situatie en wat jullie nodig hebben. Soms helpt bijvoorbeeld relatiegesprekken. Of het volgen van een cursus. Andere keren is juist praktische ondersteuning nodig. Samen zoeken we naar de juiste oplossing.

Het einde van een relatie of scheiden

Natuurlijk kan het ook dat jij, je partner of jullie samen besluiten om de relatie te beëindigen. Soms doet dit pijn. En roept dit gevoelens op. Toch is het belangrijk om op een goede manier uit elkaar te gaan. En de zaken zo goed mogelijk samen te regelen. Zeker wanneer jullie kinderen hebben.

Wij helpen jullie dan ook graag tijdens deze periode. Er komt namelijk veel bij een scheiding kijken. Samen kijken we naar wat nodig is. Wij bieden:

  • Praktische ondersteuning. Dus hulp bij de zaken die geregeld moeten worden. Wij helpen met de basis op orde krijgen. Waar moeten jullie allemaal aan denken? Welke stappen moeten jullie zetten? Ook zijn er veel organisaties in de wijk die hierbij kunnen helpen. Het Sociaal wijkteam is als de spin in het web, wij helpen je bij de eerste stappen. En verwijzen je door indien nodig.
  • Emotionele ondersteuning. Bij scheiden komen veel gedachten en emoties kijken. We helpen jullie om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. En om met elkaar te blijven praten.
  • Specifieke hulp voor kinderen. Wij bieden trainingen en persoonlijke begeleiding.

Handige informatie

Contact

Vragen, tips of advies nodig? We zijn er voor je. Neem contact met ons op, of zoek het dichtstbijzijnde wijkteam