Relaties, ruzie en scheiden

Komen jullie er samen niet meer uit in je relatie? Kom dan naar het Sociaal wijkteam.

Wij adviseren en helpen je. Dit doen we door met jou alleen te praten. Maar ook met je partner of gezin. Samen kijken we hoe jullie dit kunnen oplossen. Wij kijken naar jullie situatie en wat jullie nodig hebben. Soms helpen bijvoorbeeld relatiegesprekken. Of het volgen van een cursus. Andere keren is juist praktische ondersteuning nodig. Samen zoeken we naar de juiste oplossing.

Relatie- en scheidingsteam

Het Relatie- en scheidingsteam Zwolle is er voor mensen die twijfelen over hun relatie, voor stellen die besloten hebben uit elkaar te gaan en voor mensen die al uit elkaar zijn, maar waar nog veel onderlinge spanning is waar de kinderen last van hebben. Het team is er voor inwoners van Stadshagen, Westenholte, Aa-landen en Holtenbroek. Woon je in één van deze wijken en heb je kinderen? Dan kun je een afspraak maken via relatieenscheidingsteam@zwolle.nl of (038) 498 21 00.

Het einde van een relatie of scheiden

Natuurlijk kan het ook dat jij, je partner of jullie samen besluiten om de relatie te beëindigen. Wij helpen jullie graag tijdens deze periode. Er komt namelijk veel bij een scheiding kijken. Samen kijken we naar wat nodig is. Wij bieden:

  • Praktische ondersteuning. Dus hulp bij de zaken die geregeld moeten worden. Wij helpen met de basis op orde krijgen. Waar moeten jullie allemaal aan denken? Welke stappen moeten jullie zetten? Ook zijn er veel organisaties in de wijk die hierbij kunnen helpen. Het Sociaal wijkteam is als de spin in het web, wij helpen je bij de eerste stappen. En verwijzen je door, indien nodig.
  • Emotionele ondersteuning. Bij scheiden komen veel gedachten en emoties kijken. We helpen jullie om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. En om met elkaar te blijven praten.
  • Specifieke hulp voor kinderen. Wij bieden trainingen en persoonlijke begeleiding.

Handige informatie

Contact

Vragen, tips of advies nodig? We zijn er voor je. Neem contact met ons op, of zoek het dichtstbijzijnde wijkteam