Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk levert een waardevolle bijdrage aan onze samenleving. Dat hoef je de vrijwilligers zelf niet uit te leggen, die merken het dagelijks. Er zijn heel veel activiteiten die niet uitgevoerd kunnen worden zonder inzet van vrijwilligers. Daarnaast zorgt vrijwilligerswerk voor sociale samenhang en leefbaarheid. Vrijwilligerswerk wordt niet voor niets het cement van de samenleving genoemd.

Het Sociaal wijkteam maakt afspraken met ZwolleDoet!, Stichting Hart voor Zwolle, Stichting Present en Sportservice. Deze afspraken gaan bijvoorbeeld over het ondersteunen van (potentiële) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Ook doet het Sociaal wijkteam mee aan het platform Samen Zwolle waar mensen zich kunnen aanmelden als vrijwilligers, maar ook een oproep kunnen plaatsen voor vrijwilligers.

Verzekering

Als vrijwilliger of mantelzorger heeft u toegang tot een speciale collectieve verzekering.

Subsidie

De gemeente Zwolle heeft subsidieregelingen speciaal voor vrijwilligerswerk. Op de website van de gemeente Zwolle vindt u meer informatie.

Andere mogelijkheden voor vrijwilligers

Hierboven staat een greep uit de mogelijkheden. Heeft u aanvullingen voor de website? Vult u dan het contactformulier in.

Komt u er niet uit of heeft u liever een persoonlijk gesprek? Kom dan langs bij het Sociaal wijkteam bij u in de wijk of maak een afspraak