Wachtlijst voor huishoudelijke hulp

In de afgelopen periode is de vraag naar huishoudelijke ondersteuning toegenomen. Dit komt onder andere doordat mensen steeds ouder worden en ook langer zelfstandig thuis wonen. Op dit moment is er echter bij de aanbieders van huishoudelijke ondersteuning een tekort aan huishoudelijke hulpen. Dat betekent dat er een wachtlijst is ontstaan. Het tekort is ook landelijk een probleem.

Er wordt door de aanbieders, samen met de gemeente, gezocht naar oplossingen om de wachtlijst te verkorten. Als u zich meldt bij het Sociaal Wijkteam voor huishoudelijke ondersteuning wordt eerst gekeken wat u of uw omgeving nog zelf kan regelen. Als u in aanmerking komt voor huishoudelijke ondersteuning, dan betekent dit nu dat u op de wachtlijst komt. Ook wanneer u gebruik maakt van huishoudelijke ondersteuning en een hulp is bijvoorbeeld ziek, dan betekent dit dat de hulp niet zomaar vervangen kan worden.

We snappen dat dit vervelend is voor u wanneer u huishoudelijke hulp nodig heeft en we werken aan mogelijke oplossingen. Zorgaanbieders zijn hard op zoek naar mensen die als huishoudelijke hulp aan de slag willen gaan.