Dagbesteding

Actief zijn, een regelmatig dagritme hebben en andere mensen ontmoeten. Dat is voor iedereen belangrijk. Voor mensen die niet kunnen werken of niet naar school kunnen gaan is er daarom dagbesteding. Bijvoorbeeld voor mensen met een beperking of ziekte of mensen die te jong of te oud zijn voor school of werk. Dagbesteding is er ook om mantelzorgers te ontlasten, zodat zij de zorg beter volhouden.

Heeft u vragen over dagbesteding? Zoekt u een centrum voor dagbesteding? Leest u hieronder wat de mogelijkheden zijn. Komt u er niet uit of heeft u liever een persoonlijk gesprek? Kom dan langs bij het Sociaal wijkteam bij u in de wijk of maak een afspraak.

Voor volwassenen

Dagbesteding voor volwassenen is in de gemeente Zwolle een algemene voorziening. Dit betekent dat u geen beschikking of verwijzing nodig heeft. U kunt zelf bij een dagbestedingscentrum aankloppen.

Voor kinderen

Dagbesteding voor kinderen valt onder de Jeugdwet 2015. Het is een individuele voorziening. Dit betekent dat u een beschikking van de gemeente nodig heeft. Maak daarom eerst een afspraak met het Sociaal wijkteam.

Antwoorden en oplossingen

Meer over dagbesteding

Veel gestelde vragen dagbesteding

Dagbesteding voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

Dagbesteding voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking

Dagbesteding voor mensen met een psychische beperking

Dagbesteding voor mensen met een psychiatrische achtergrond

Dagbesteding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of dementie

Dagbesteding voor ouderen

Dagbesteding voor migranten en vluchtelingen

  • Diverse soorten dagbesteding - Kommak

Dagbesteding voor diverse doelgroepen

Hierboven staat een greep uit de mogelijkheden. Heeft u aanvullingen voor de website? Vult u dan het contactformulier in.