Foto Ulu moskee

Zeker tot eind 2024 inloopspreekuren voor migrantenouderen bij Ulu moskee in Holtenbroek

13 november 2024
Homepage

De inloopspreekuren van het Sociaal wijkteam en de Sociaal Raadslieden in de Ulu moskee aan de Gombertstraat 340 worden voortgezet in het restant van 2024. Deze spreekuren zijn speciaal voor migrantenouderen van 55 jaar en ouder en bieden hulp bij zorg, welzijn en financiële vragen. Deze spreekuren zijn laagdrempelig en blijven een belangrijke bron van hulp en ondersteuning voor migrantenouderen in de wijk. Betrokken organisaties onderzoeken of het mogelijk is ook in 2025 en verder deze inloopspreekuren voor migrantenouderen aan te kunnen bieden.

Spreekuren en activiteiten 

De spreekuren vinden tot eind december plaats in de oneven weken na het vrijdaggebed van 12:30 tot 14:00 uur. Tijdens deze middagen wordt ook verse lahmacun gebakken, waarvan de opbrengst naar het onderhoud van de moskee gaat.

Waarom de moskee?

Door deze samenwerking kunnen het Sociaal wijkteam, de Sociaal Raadslieden en de wijkverpleegkundigen samen bijdragen aan een sterker en veerkrachtiger buurt, waarin iedereen van 55 jaar en ouder de kans krijgt om op een passende manier ondersteund te worden. De moskee biedt een vertrouwde, veilige plek waar migrantenouderen zich thuis voelen. De gezamenlijke taal en cultuur maken het makkelijker om vragen te stellen en hulp te krijgen. Het sociale aspect speelt ook een belangrijke rol; het samenkomen met leeftijdsgenoten zorgt voor steun en verbinding.

Maatwerk in de wijk

Het Sociaal wijkteam ondersteunt op het gebied van zorg en welzijn. Zij helpen bij vragen over onder andere ouderenzorg, mantelzorg en dagbesteding. 

De Sociaal Raadslieden ondersteunen bij juridische en financiële onderwerpen. Zo helpen ze bij het aanvragen van toeslagen en uitkeringen, geven advies over schuldenproblematiek en helpen bij het invullen van formulieren en ingewikkelde (juridische) brieven. 

Extra hulp in november 

In november bieden wijkverpleegkundigen extra diensten aan, zoals het meten van bloeddruk en glucose. Ze geven ook voorlichting over gezond ouder worden. Deze extra ondersteuning is bedoeld om migrantenouderen meer inzicht te geven in hun gezondheid en hen te helpen om zelfstandig en vitaal te blijven.

Vragen en contact

Heb je vragen over het SWT of wil jij graag in contact komen met het SWT? Dat kan. Bel op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur naar 038 498 9980 of stuur een mail naar postbus@swt.zwolle.nl.