Dagbesteding

Vrijwel alle Zwollenaren hebben dagelijkse bezigheden. Ze gaan naar school, het werk, doen het huishouden, verzorgen de kinderen en zetten zich in als vrijwilliger of mantelzorger. Er zijn ook mensen waarvoor dit niet zo vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld door een handicap, ziekte of vanwege leeftijd. Dan kan je soms hulp gebruiken bij het vinden van een zinvolle en prettige invulling van de dag. Dat is de dagbesteding.

Met een Dagbestedingsplek ben je actief, heb je een dagritme en kom je in contact met andere mensen. De plek kan bestaan uit het maken van producten, een creatieve bezigheid en het oefenen van vaardigheden. Dagbesteding is er ook om mantelzorgers te ontlasten. Zodat zij de zorg voor hun dierbare beter volhouden en ook tijd hebben voor zichzelf.

Dagbesteding voor volwassenen valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (wmo).

Per 1 oktober 2021 nieuwe afspraken 

Om de dagbesteding beter aan te laten sluiten bij de wensen en benodigdheden van onze inwoners, wordt de dagbesteding per 1 oktober 2021 anders georganiseerd. De gemeente Zwolle maakt bijvoorbeeld nieuwe afspraken met de zorgaanbieders. Gelukkig blijft veel hetzelfde. In veel gevallen verandert er voor de inwoners niet veel.

Al een dagbestedingsplek?

Heb je nu een dagbestedingsplek? Dan krijg je binnenkort via jouw zorgaanbieder persoonlijk bericht over wat deze nieuwe afspraken voor je betekenen. In veel gevallen verandert er niets. Mocht er toch iets veranderen, dan is dat altijd in overleg met je. Wij begrijpen namelijk dat jouw dagbestedingsplek belangrijk voor je is. Ook wij vinden het belangrijk dat je op een fijne plek blijft of komt. En op een plek die past bij jouw situatie. Onze sociaal werker neemt dan ook de tijd om dit samen met jou goed te regelen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met je zorgaanbieder. Of stel je vraag aan het Sociaal wijkteam Zwolle.

Nu op zoek naar een Dagbestedingsplek

Heb je nu nog geen dagbesteding en ben jij voor jezelf, of als mantelzorger op zoek naar een goede invulling van de dag? Kijk dan op www.samenzwolle.nl of bel (038) 750 83 87. 

Vragen

Indien je al een dagbestedingsplek heeft, kun je jouw vraag het beste stellen aan jouw zorgaanbieder. Natuurlijk kan je ook bij het Sociaal wijkteam terecht als je vragen hebt. Ook als je meer wilt weten over de Dagbesteding en of dit voor jou interessant is. 

Neem contact op met het Sociaal wijkteam.