Dagbesteding

Vrijwel alle Zwollenaren hebben dagelijkse bezigheden. Ze gaan naar school, het werk, doen het huishouden, verzorgen de kinderen en zetten zich in als vrijwilliger of mantelzorger. Er zijn ook mensen waarvoor dit niet zo vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld door een handicap, ziekte of vanwege hun leeftijd. Zij hebben hulp nodig bij het vinden van een zinvolle en prettige invulling van de dag. Daarvoor is er dagbesteding.

Met een Dagbestedingsplek kunnen inwoners actief zijn, een dagritme hebben en in contact komen met andere mensen. De plek kan bestaan uit het maken van producten, een creatieve bezigheid en het oefenen van vaardigheden. Dagbesteding is er ook om mantelzorgers te ontlasten. Zodat zij de zorg voor hun dierbare beter volhouden en ook tijd hebben voor zichzelf.

Dagbesteding voor volwassenen valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (wmo).

Per 1 oktober 2021 nieuwe afspraken 

Om de dagbesteding beter aan te laten sluiten bij de wensen en benodigdheden van onze inwoners, wordt de dagbesteding per 1 oktober 2021 anders georganiseerd. De gemeente Zwolle maakt bijvoorbeeld nieuwe afspraken met de zorgaanbieders. Gelukkig blijft veel hetzelfde. In veel gevallen verandert er voor de inwoners niet veel.

Al een dagbestedingsplek?

Heeft u nu een dagbestedingsplek? Dan krijgt u binnenkort via uw zorgaanbieder persoonlijk bericht over wat deze nieuwe afspraken voor u betekenen. In veel gevallen verandert er niets. Mocht er toch iets veranderen, dan is dat altijd in overleg met u. Wij begrijpen namelijk dat uw dagbestedingsplek belangrijk voor u is. Het belangrijkste is dat u op een fijne plek blijft of komt, welke past bij uw situatie. De sociaal werker neemt dan ook de tijd om dit samen met u goed te regelen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw zorgaanbieder. Of stel uw vraag aan het Sociaal wijkteam Zwolle.

Nu op zoek naar een Dagbestedingsplek

Heeft u nu nog geen dagbesteding en bent u voor uzelf, of als mantelzorger op zoek naar een goede invulling van de dag? Kijk dan op www.samenzwolle.nl of bel (038) 750 83 87

Vragen

Indien u al een dagbestedingsplek heeft, kunt u uw vraag het beste stellen aan uw zorgaanbieder. Natuurlijk kunt u ook bij het Sociaal wijkteam terecht als u vragen heeft. Ook als u meer wilt weten over de Dagbesteding en of dit voor u interessant is.