Hulp bij gesprek

Als je een gesprek hebt met een sociaal werker van het wijkteam, mag je altijd iemand meenemen. Zoals een familielid, vriend, buurman of jouw mantelzorger. Handig, want twee horen meer dan één. Misschien vind je het lastig om uit te leggen aan welke ondersteuning je behoefte hebt. De persoon die je meeneemt naar het gesprek, kan je daarbij helpen.

Weet je niet wie?

Wil je iemand meenemen, maar ken je niemand in jouw omgeving? Geef dit dan aan als je van het wijkteam een uitnodiging krijgt. Samen met de sociaal werker bespreek je de mogelijkheden. Zo kan de sociaal werker bijvoorbeeld een collega van een andere locatie vragen om je te ondersteunen bij het gesprek.

Adviespunt Zorgbelang

Je kunt ook contact opnemen met Adviespunt Zorgbelangexterne-link-icoon: (074)  291 35 97. Deze organisatie heeft een pool van ervaren professionals. Zij zijn onafhankelijk en kunnen je ondersteunen bij het gesprek. Deze ondersteuning is gratis.

Pelita

Indische en Molukse ouderen kunnen ook contact opnemen met Pelitaexterne-link-icoon: 088 330 51 11. De vrijwilligers van Pelita hebben ruime ervaring in het ondersteunen van Indische en Molukse ouderen. Zij helpen jouw vraag concreet te maken en kunnen je ondersteunen bij het gesprek.