ondersteuning iconHulp bij gesprek

Als u een gesprek heeft met een sociaal werker van het wijkteam, mag u altijd iemand meenemen. Zoals een familielid, vriend, buurman of uw mantelzorger. Handig, want twee horen meer dan één. Misschien vindt u het lastig om uit te leggen aan welke ondersteuning u behoefte heeft. De persoon die u meeneemt naar het gesprek, kan u daarbij helpen.

Weet u niet wie?

Wilt u iemand meenemen, maar kent u niemand in uw omgeving? Geef dit dan aan als u van het wijkteam een uitnodiging krijgt. Samen met de sociaal werker bespreekt u de mogelijkheden. Zo kan de sociaal werker bijvoorbeeld een collega van een andere locatie vragen om u te ondersteunen bij het gesprek.

Adviespunt Zorgbelang

U kunt ook contact opnemen met Adviespunt Zorgbelang: (074)  291 35 97. Deze organisatie heeft een pool van ervaren vrijwilligers. Zij zijn onafhankelijk en kunnen u ondersteunen bij het gesprek. Deze ondersteuning is gratis.

Pelita

Indische en Molukse ouderen kunnen ook contact opnemen met Pelita: (088) 330 51 11. De vrijwilligers van Pelita hebben ruime ervaring in het ondersteunen van Indische en Molukse ouderen. Zij helpen uw vraag concreet te maken en kunnen u ondersteunen bij het gesprek.