hart-hand iconOver het wijkteam

Heeft u hulp nodig bij dagelijkse dingen in en om het huis? Kost het u moeite om zelf te koken, te douchen of het huis schoon te houden? Lukt het niet om werk of een zinvolle dagbesteding te vinden? Of om op pad te gaan? Zijn er opvoedproblemen, relatieproblemen of schulden? Met dit soort vragen kunt u terecht bij het Sociaal wijkteam. Geen enkele vraag over uw persoonlijke situatie is gek of onbelangrijk.

Voor alle inwoners

Het Sociaal wijkteam is er voor alle inwoners van Zwolle. Ook mantelzorgers en jongeren kunnen er terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Kom gerust eens langs voor een persoonlijk gesprek. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Maatwerk

De sociaal werkers van het wijkteam helpen u graag op weg. We kijken in eerste instantie wat u zelf en met hulp van uw sociale netwerk kunt. Als het nodig is, regelen we professionele ondersteuning die bij u of uw gezin past. Geen standaardhulp, maar maatwerk. Als blijkt dat er een maatwerkvoorziening of zorg in natura nodig is, dan kan het wijkteam een beschikking van de gemeente aanvragen. 

Locaties

Het Sociaal wijkteam vindt u op meerdere locaties in de stad. Zo zit er altijd een wijkteam bij u in de buurt. De sociaal werkers vindt u ook op bijvoorbeeld scholen. Eventueel komen ze bij u thuis. Zo is de ondersteuning makkelijk en snel te regelen.

Wie werken er?

Ieder wijkteam bestaat uit zo’n 10 tot 20 sociaal werkers. Deze professionals zijn goed opgeleid en hebben jarenlange werkervaring op gebied van jeugdhulp, voorzieningen en hulpmiddelen, maatschappelijk werk, ouderenwerk, welzijnswerk en werk en inkomen. Ze werken veel samen, zodat u niet met veel hulpverleners te maken krijgt. U hoeft dus niet steeds opnieuw uw verhaal te vertellen.

Het Sociaal wijkteam werkt samen met mantelzorgers, vrijwilligers, huisartsen, wijkverpleging, scholen, specialistische hulp en allerlei andere organisaties die iets voor inwoners betekenen. Zo kunnen meerdere vragen tegelijk worden opgepakt.