Over het wijkteam

Heb je hulp nodig bij de dagelijkse dingen in huis, zoals het huis schoon houden of dagelijkse dingen? Lukt het niet om werk of een andere dagbesteding te vinden? Of om uit jezelf op pad te gaan? Zijn er opvoedproblemen, relatieproblemen of schulden? Met dit soort vragen kun je terecht bij het Sociaal wijkteam. Geen enkele vraag over jouw persoonlijke situatie is gek of onbelangrijk.

Voor alle inwoners

Het Sociaal wijkteam is er voor alle inwoners van Zwolle. Mantelzorgers, ouders en opvoeders, ouderen en jongeren kunnen er terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Kom gerust eens langs voor een persoonlijk gesprek. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Maatwerk

De sociaal werkers van het wijkteam helpen je graag op weg. We kijken in eerste instantie wat je zelf en met hulp van jouw sociale netwerk kunt. Als het nodig is, regelen we professionele ondersteuning die bij jou of jouw gezin past. Geen standaardhulp, maar maatwerk.  

Locaties

Het Sociaal wijkteam vind je op meerdere locaties in de stad. Zo zit er altijd een wijkteam bij jou in de buurt. De sociaal werkers vind je ook op bijvoorbeeld scholen. Eventueel komen ze bij je thuis. Zo is de ondersteuning makkelijk en snel te regelen.

Wie werken er?

Ieder wijkteam bestaat uit sociaal werkers met diverse achtergronden en veel kennis over hun werk. Deze professionals zijn goed opgeleid en hebben jarenlange werkervaring op gebied van jeugdhulp, voorzieningen en hulpmiddelen, maatschappelijk werk, ouderenwerk, welzijnswerk en werk en inkomen. Ze werken veel samen, zodat je niet met veel hulpverleners te maken krijgt. Je hoeft dus niet steeds opnieuw je verhaal te vertellen.

Het Sociaal wijkteam werkt samen met allerlei organisaties in de buurt die jou kunnen helpen. Hoe ingewikkeld jouw probleem ook is.