geld-rekenen iconSnel hulp bij betalingsachterstand

Het leven kan duur zijn. Soms is het lastig om alle rekeningen te betalen. Betalingsachterstanden kunnen oplopen tot schulden. In Zwolle willen we voorkomen dat inwoners in de geldproblemen komen.

Daarom werkt het Sociaal wijkteam samen met andere organisaties in de stad. Als er betalingsachterstanden zijn, gaan ze er samen vroeg op af. Dat betekent dat de inwoner snel hulp krijgt. Zodat de geldproblemen niet nog groter worden.

Hoe werkt het?

Woningcorporaties, zorgverzekeraars, energie- en waterbedrijven geven elk maand betalingsachterstanden door. Blijkt dat u 2 of meer betalingsachterstanden heeft? Dan krijgt het Sociaal wijkteam daarover bericht. Een sociaal werker van het wijkteam neemt dan contact met u op. In een persoonlijk gesprek krijgt u uitleg over mogelijke oplossingen.

Geldzaken weer op orde

Vaak is er veel meer mogelijk dan u denkt. Zoals een betalingsregeling. Misschien kunt u toeslagen aanvragen bij de Belastingdienst. Of kunt u hulp krijgen van Op Orde Zwolle, of is budgetbeheer mogelijk. Ook zijn er verschillende inkomensregelingen van de gemeente Zwolle. Samen met de sociaal werker bespreekt u hoe u uw geldzaken weer op orde krijgt.

Oplossing voor andere problemen

Schulden kunnen ontstaan door andere problemen. In dat geval gaat de sociaal werker ook daarover met u in gesprek. Samen onderzoekt u wat nodig en mogelijk is.

Neem contact op

Wie schulden of andere geldvragen heeft, vindt het vaak moeilijk om hulp te vragen. Maar hoe eerder u hulp zoekt, hoe groter de kans dat u problemen voorkomt. Heeft u vragen over uw financiën? Of heeft u betalingsachterstanden? Neem dan contact op met Op Orde of het Sociaal wijkteam. De ondersteuning van Op Orde en het Sociaal wijkteam is gratis.