Steunpunt Toeslagenaffaire

Het Steunpunt Toeslagenaffaire Zwolle helpt gezinnen die getroffen zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire. Onze medewerkers geven jou praktische steun om je leven weer op de rit te krijgen. Onze hulp is gratis.

Veel mensen zijn in de problemen gekomen door de kinderopvangtoeslagaffaire. Vaak ervaren gedupeerde ouders en hun kinderen een groot gevoel van onrecht en onmacht. De Belastingdienst geeft een financiële compensatie, maar dat is niet altijd voldoende.

Wij zijn er voor jou!

Onze ervaring

Bij het Steunpunt Toeslagenaffaire begrijpen wij dat er vaak geen vertrouwen meer is in overheidsinstanties. Wij hebben ervaren dat de toeslagaffaire veel problemen op verschillende gebieden heeft veroorzaakt. Zo komen wij gedupeerden tegen die te maken hebben met bijvoorbeeld financiële problemen, eenzaamheid, verloren zelfvertrouwen, het ontbreken van daginvulling en relatie- en opvoedproblemen.

Onze hulp

We luisteren naar jouw persoonlijke verhaal, denken met je mee en bieden ondersteuning waar dit nodig is. Ook al is dit alleen een luisterend oor. Of misschien is er iets anders nodig om weer een nieuwe start te kunnen maken. Ook dan denken we met je mee.

Kindregeling

De kindregeling is voor kinderen en jongeren die de problemen met de kinderopvangtoeslag van dichtbij hebben meegemaakt. De kindregeling geeft een steuntje in de rug. Je leest meer over de kindregeling op https://kindregelingvoorjou.nlexterne-link-icoon. Je vindt hier alle informatie over de hulp die jou verder kan helpen. Voor nu en voor je toekomst. Of kijk naar het filmpjeexterne-link-icoon voor meer informatie.

Lotgenotenbijeenkomst kinderopvangtoeslagenaffaire

Heb je vragen of zorgen door de toeslagenaffaire of wil je in contact komen met andere ouders om ervaringen te delen? Kom dan naar de lotgenotenbijeenkomst voor gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagenaffaire.

We organiseren deze bijeenkomst iedere tweede maandag van de maand. De eerstvolgende data zijn 8 april, 13 mei en 10 juni 2024 van 19.00 tot 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur).

De locatie is het wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20 in Zwolle. Meedoen is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De bijeenkomst vindt plaats onder begeleiding van ervaringsdeskundige ouders van Stichting Lotgenotencontact. Zij zullen uitleg geven en vragen beantwoorden. 

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de lotgenotenbijeenkomst? Neem dan contact met ons op.

Contact?

Wij helpen je graag! Bel ons via het telefoonnummer van het Sociaal wijkteam of stuur een e-mail.

Telefoon: (038) 498 99 80 (iedere werkdag van 9:00 tot 17:00 uur)

E-mail: steunpunt-toeslagen@zwolle.nl