Wmo-taxivervoer

Beschrijving

Voor Wmo-taxi-vervoer hebt u een indicatie van het Sociaal wijkteam nodig. Daarmee kunt u gebruikmaken van het Wmo-taxi-vervoer door Munckhof. De gemeente Zwolle heeft hierover afspraken gemaakt met Munckhof.

Bij Munckhof reist u met andere passagiers in een bus(je) of (rolstoel)taxi. U ontvangt een vervoerspas en een folder. In de folder leest u wat de regels zijn bij het gebruik van het Wmo-taxi-vervoer.

Wmo-vervoer.pdf

Vervoersgebied

  • U kunt zeven dagen per week van 6.00 ’s morgens tot 2.00 uur ‘s nachts gebruikmaken van het Wmo-taxi-vervoer.
  • Binnen de gemeente Zwolle mag u onbeperkt gebruikmaken van het Wmo-vervoer.
  • Buiten de gemeente Zwolle mag u maximaal 25 kilometer vanaf uw woonadres vervoerd worden. Het aantal ritten is beperkt. Jaarlijks wordt voor u een budget gereserveerd bij het taxibedrijf. Als u dit budget overschrijdt, kunt u alleen in uitzonderlijke gevallen meer budget ontvangen.
  • Ritten van en naar Isala in Meppel zijn wel mogelijk met het Wmo-vervoer.
  • Ritten langer dan 25 kilometer zijn niet mogelijk met het Wmo-vervoer. Voor deze ritten kunt u terecht bij Valys.

Kosten

Voor het Wmo-vervoer betaalt u een bijdrage. Deze bijdrage is gebaseerd op het OV-chipkaarttarief. In de dalperiode betaalt u minder dan in de spits. De spits is voor 9.00 uur en tussen 14.30 en 17.00 uur. Op zaterdag en zondag betaalt u het daltarief.

U betaalt de kosten via een automatische incasso of via de pin in de taxibus. Wilt u een incassoformulier? Bel dan naar Munckhof: 0900 - 381 0020. 

De reizigersbijdragen per 1 augustus 2018 zijn:

 

Reisafstand Daltarief Spitstarief
0-4 kilometer € 1,20 € 2,00
5-8 kilometer € 1,80 € 3,00
9-12 kilometer € 2,40 € 4,00
13-16 kilometer € 3,00 € 5,00
17-20 kilometer € 3,60 € 6,00
20-25 kilometer € 4,20 € 7,00

 

 

Begeleiding

  • U mag een begeleider meenemen in de taxi/bus. U kiest zelf wie. Dit hoeft niet steeds dezelfde persoon te zijn. Een begeleider moet wel twaalf jaar of ouder zijn.
  • Bij het reserveren van de rit geeft u aan of u een begeleider meeneemt. 
  • U betaalt voor uzelf en uw begeleider dezelfde reizigersbijdrage. Deze kosten worden automatisch van uw rekening afgeschreven. Of u betaalt de kosten per pin.
  • Bent u tijdens het vervoer continu van een begeleider afhankelijk? Dan mag uw begeleider gratis meereizen. U heeft daarvoor wel een indicatie van het Sociaal wijkteam nodig.

Contact

Neemt u contact op met het Sociaal wijkteam als u meer informatie wilt over Wmo-vervoer.

Vervoerspas kwijt?

Belt u het Sociaal wijkteam als u uw vervoerspas kwijt bent: (038) 498 9980.

Eén keer in de maand worden er nieuwe pasjes gemaakt. Het kan dus even duren voordat u uw nieuwe pas ontvangt.

Ook zonder uw pas kunt u uw ritten boeken. Daarvoor heeft u wel uw pasnummer nodig. Weet u uw pasnummer niet meer? Belt u dan het Sociaal wijkteam. Wij hebben dan wel uw BSN nodig.

Klacht of iets te melden?

Heeft u een klacht of wilt u iets melden, dan kunt u dit doorgeven aan Zorgbelang Overijssel. De medewerkers helpen u om een oplossing te vinden voor uw klacht. U kunt uw klacht digitaal doorgeven of via telefoonnummer (074) 291 3597. Zorgbelang Overijssel werkt onafhankelijk van het Sociaal wijkteam.

Bijzonderheden

Dit product is gebaseerd op landelijke wetgeving en/of plaatselijk beleid

 

wetten.overheid.nl