WMO-taxibus iconWmo-vervoer

Boodschappen doen, familie en vrienden bezoeken, naar het theater of een andere sociale activiteit? Om mee te doen, is het belangrijk dat je je kunt verplaatsen en gebruik kunt maken van vervoer. Heb je moeite om je te verplaatsen en kun je geen gebruikmaken van het openbaar vervoer, een fiets of brommer? Neem dan contact met ons op. Onze sociaal werkers bekijken samen met jou welke mogelijkheden er voor je zijn.

Mogelijkheden Wmo-vervoer

Scootmobiel-pool

Op vijf plekken in de stad kun je een scootmobiel lenen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Als je slecht ter been bent of niet meer kunt fietsen, dan kun je er toch met de scootmobiel op uit.

Aanmelden 

Je kunt je voor de scootmobielpool aanmelden bij de balie van de zorgcentra Nieuwe Haven, De Havezate, Fermate, De Kievitsbloem of Rivierenhof.

Je moet een bruikleenovereenkomst tekenen voordat je de scootmobiel mag lenen. Ook moet je jouw identiteitsbewijs tonen. De zorgcentra zorgen voor het onderhoud, zoals een opgeladen accu en een juiste bandenspanning.

Scootmobielles

Als je meedoet aan de scootmobielpool, dan is het belangrijk dat je weet hoe je het voertuig moet besturen en welke verkeersregels er zijn. Ook is het prettig dat je je veilig voelt op de scootmobiel en in het verkeer. De scootmobielen uit de pool zijn voor vrijwel iedereen makkelijk te besturen. Toch kan het verstandig zijn dat je een rijcursus volgt.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de scootmobielpool? Neem dan contact op met:

  • De Nieuwe Haven, telefoonnummer (038) 426 37 00
  • De Driezorglocatie: De Havezate, De Kievitsbloem, Fermate, De Rivierenhof op telefoonnummer (038) 200 1100
Rolstoelauto

Zit je in een rolstoel en trek je er graag met een familielid of kennis een dagje op uit? Dan kun je gebruikmaken van de Rollenaar. Deze speciale rolstoelauto huurt de gemeente Zwolle van Welzorg. De Rollenaar is een Volkswagen Caddy Maxi. Hij is voorzien van een bodemverlaging en een gehandicaptenparkeerkaart.

Huur- en benzinekosten

  • Ben je inwoner van de gemeente Zwolle en heb je een Wmo-voorziening? Dan betaal je geen huur voor de Rollenaar.
  • Heb je geen Wmo-voorziening van de gemeente Zwolle, maar ben je wel rolstoelafhankelijk? Dan betaal je voor de huur van de auto € 20,- per dagdeel. Voor 24 uur betaalt je € 50,- en een weekend kost € 75,-.

In beide situaties mag je er per dag(deel) honderd kilometer mee rijden. Maak je meer kilometers, dan betaal je 15 cent per kilometer extra. Uiteraard zijn ook alle benzinekosten voor jouw rekening.

Periode

Je mag de Rollenaar maximaal 2 dagen achter elkaar gebruiken. Of een weekend (vrijdag - maandagochtend).

Welzorg

De Rollenaar staat bij Welzorg Auto op Maat, Telfordstraat 18, 8013 RM in Zwolle.

Reserveren

Neem contact op met Welzorg, via telefoonnummer (088) 00 16 717. Of stuur een e-mail naar zonnebloemauto@welzorg.nl.

Als u een taxi-pas heeft

WMO-taxi boeken

U kunt een taxi reserveren via de website van Munckhof.

Kosten 2023

Voor het Wmo-taxivervoer betaalt u een bijdrage. In de dalperiode betaalt u minder dan in de spits. De spits is voor 09.00 uur en van 14.30 – 17.00 uur. Op zaterdag en zondag betaalt u het daltarief.
 
Hieronder staan de tarieven voor 2023.

Reisafstand

Daltarief

Spitstarief

00 – 05 kilometer

€ 1,24

€ 2,07

05 – 09 kilometer

€ 1,86

€ 3,11

09 – 12 kilometer

€ 2,48

€ 4,14

12 – 16 kilometer

€ 3,11

€ 5,18

16 – 20 kilometer

€ 3,73

€ 6,21

20 – 25 kilometer

€ 4,35

€ 7,25

Melding of klacht

Heeft u een melding of klacht over het Wmo-taxivervoer? Neem dan contact op met Zorgbelang Overijssel, via (074) 291 35 97 of www.zorgbelang-overijssel.nl/klachtenopvang-vervoer.