Wmo-vervoer

Boodschappen doen, familie en vrienden bezoeken, naar het theater of een andere sociale activiteit? Om mee te doen, is het belangrijk dat je je kunt verplaatsen en gebruik kunt maken van vervoer. Heb je moeite om je te verplaatsen en kun je geen gebruikmaken van het openbaar vervoer, een fiets of brommer? Neem dan contact met ons op. Onze sociaal werkers bekijken samen met jou welke mogelijkheden er voor je zijn.

Mogelijkheden Wmo-vervoer

Bij zorgcentrum Nieuwe Haven kun je een scootmobiel lenen. Dat is gratis. Ben je slecht ter been of kun je niet meer fietsen? Dan kun je er toch met de scootmobiel op uit.

Aanmelden 

Je kunt je voor de scootmobielpool aanmelden bij de balie van de zorgcentra Nieuwe Haven, De Havezate, Fermate, De Kievitsbloem of Rivierenhof. Om een scootmobiel te kunnen lenen, moet je je handtekening zetten onder een bruikleenovereenkomst. Ook moet je je identiteitsbewijs laten zien. De zorgcentra zorgen voor het onderhoud, zoals een opgeladen accu en een juiste bandenspanning.

Scootmobielles

Doe je mee aan de scootmobielpool? Dan is het belangrijk dat je weet hoe je de scootmobiel moet besturen. En dat je de verkeersregels weet. Ook is het prettig dat je je veilig voelt op de scootmobiel en in het verkeer. De scootmobielen uit de pool zijn voor bijna iedereen makkelijk te besturen. Toch kan het verstandig zijn dat je een rijcursus volgt.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de scootmobielpool? Neem dan contact op met:

  • De Nieuwe Haven: telefoonnummer (038) 426 37 00
  • De Havezate, De Kievitsbloem, Fermate, De Rivierenhof: telefoonnummer (038) 200 1100

Ben je inwoner van de gemeente Zwolle, heb je een Wmo-voorziening en ben je rolstoel gebonden? Dan kun je de Rollenaar gebruiken. Dit is een speciale rolstoelauto. Hiermee kun je lekker een dagje erop uit met een familielid of kennis. 

De Rollenaar is een Volkswagen Caddy Maxi. De auto heeft een bodemverlaging en gehandicaptenparkeerkaart. De meest gangbare rolstoelen en scootmobielen passen in de auto. Heb je een wat groter model rolstoel of scootmobiel kijk dan goed naar onderstaande afmetingen.

Afmetingen:

  • Lengte bodemverlaging: 138 cm
  • Breedte oprijplaat en bodemverlaging: 84 cm
  • Hoogte ingang auto: 145 cm
  • Interieurhoogte: 142 cm 
  • Lengte oprijplaat: cm 122 cm
  • Breedte oprijplaat: 81 cm
  • Hoogte van de auto met gesloten klep: 185 cm

Huur- en benzinekosten

Ben je inwoner van de gemeente Zwolle en heb je een Wmo-voorziening? Dan betaal je geen huur voor de Rollenaar. Zonder Wmo-voorziening betaal je € 50,- per dag.

Je mag per dag(deel) 100 kilometer met de Rollenaar rijden. Maak je meer kilometers? Dan betaal je 15 cent per kilometer extra. Je betaalt ook de benzinekosten.

Periode

Je mag de Rollenaar maximaal 2 dagen achter elkaar gebruiken. Of een weekend: vrijdag einde dag tot maandagochtend.

Welzorg

De gemeente Zwolle huurt de Rollenaar van Welzorg. De Rollenaar staat bij Welzorg Auto op Maat, Telfordstraat 18, 8013 RM in Zwolle.

Reserveren

Neem contact op met Welzorg, via telefoonnummer (088) 00 16 717 en kies voor 2. Of stuur een e-mail naar huur@welzorg.nl.

Wmo-taxi reserveren

Je kunt een Wmo-taxi reserveren via de website van Munckhofexterne-link-icoon.

Kosten 2024

Voor het Wmo-taxivervoer betaal je een bijdrage. In de dalperiode betaal je minder dan in de spits. De spits is voor 9.00 uur en van 14.30 – 17.00 uur. Op zaterdag en zondag betaal je het daltarief.

Hieronder staan de tarieven voor 2024.

ReisafstandDaltariefSpitstarief
00 – 05 kilometer€ 1,39€ 2,31
05 – 09 kilometer€ 2,08€ 3,47
09 – 12 kilometer€ 2,78€ 4,63
12 – 16 kilometer€ 3,47€ 5,78
16 – 20 kilometer€ 4,16€ 6,94
20 – 25 kilometer€ 4,86€ 8,09

Melding of klacht

Heb je een melding of klacht over het Wmo-taxivervoer? Neem dan contact op met Zorgbelang Overijssel, via telefoonnummer (074) 291 35 97. Of kijk op de website: www.zorgbelang-overijssel.nl/klachtenopvang-vervoerexterne-link-icoon.