Zwollenaren laten geld liggen – gemeente wijst ze daarop

30 januari 2024
Homepage

Veel Zwollenaren hebben een laag inkomen en moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. De gemeente kan financiële verlichting bieden met verschillende vergoedingen en extra’s. Met de 'laat geen geld liggen’-gids die deze week is verschenen, wil de gemeente deze financiële mogelijkheden bekender maken.

Michiel van Willigen, wethouder Armoede en Schulden: "Als gemeente hebben we verschillende regelingen beschikbaar om mensen te ondersteunen, en van al die potjes blijft jaarlijks geld over. Het bereikt dus niet alle mensen die het nodig hebben. Met de ‘laat geen geld liggen’-gids proberen we daar nu iets aan te doen."

Ook voor werkenden

Veel Zwollenaren komen elke maand geld tekort. Dit geldt voor mensen met een uitkering, maar ook voor werkenden. Uit onderzoek blijkt dat veel van deze inwoners geen gebruik maken van vergoedingen en extra’s van de gemeente. Denk aan geld om te kunnen sporten en voor leuke uitjes, of geld voor het vervangen van een kapot huishoudelijk apparaat.  

Vooral werkende Zwollenaren met een laag inkomen weten vaak niet dat ze recht hebben op geld van de gemeente. Voor alleenstaanden bedoelen we met een laag inkomen een netto maandinkomen onder de €1586. Voor echtparen en samenwonenden is dat onder de €2265 gezamenlijk netto per maand.

Verspreiding van de gids

De ‘laat geen geld liggen’-gids is gratis op te halen bij de receptie van het Stadskantoor (Lübeckplein 2) en bij de locaties van het Sociaal Wijkteamexterne-link-icoon. De gids is ook online te bekijkenexterne-link-icoon. De gemeente kan de gids op verzoek ook toesturen. Bel hiervoor naar het algemene nummer van de gemeente: 14038

Hulp bij aanvragen

Hulp nodig bij het aanvragen van vergoedingen en extra’s? Of heb je moeite met de Nederlandse taal? De mensen van Op Orde staan voor je klaar. Er zijn elke week inloopspreekuren in verschillende wijkcentra in heel Zwolle. Deze hulp is gratis. Meer weten over Op Orde en de inloopspreekuren? Kijk dan op www.opordezwolle.nl